by Petra Slabá
Zobrazeno: 2991

jahodový cheesecakeJahodový cheesecake

Množství: 1 dort
Doba přípravy: 30 minut

 

 

 

 

 

Korpus:

  • ½ hrnku mandlí (nebo lískových ořechů)
  • ½ hrnku kokosu
  • ½ hrnku rozinek
  • agáve podle potřeby
  • špetka soli

V mixéru nejprve rozmixujeme ořechy, pak přidáme ostatní přísady a znovu mixujeme. Směs na korpus by se měla lehce lepit. Formu na dort vyložíme papírem na pečení a vtlačíme do ní korpusovou směs. Korpus poklademe čerstvými jahodami.

Krém:

  • 2 hrnky namočených kešu ořechů
  • ½ hrnku agáve sirupu
  • ½ hrnku kokosového oleje
  • ½ hrnku čerstvé jablečné šťávy
  • 1 hrnek jahod (čerstvých nebo mražených)

Všechny přísady rozmixujeme dohladka. Krém vlijeme na korpus posypaný jahodami, povrch uhladíme a dáme přes noc zmrazit do mrazáku. Poté co dort vyjmeme, ho necháme lehce povolit a rozkrájíme ho na kousky.

nahoru