by Petra Slabá
Zobrazeno: 5789

Jablečný štrúdl s kešu tvarohem

Jablečný štrúdl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Těsto

  • 4-5 oloupaných a odjádřených jablek
  • 1 lžíce namletého psyllia
  • 1 lžička skořice
  • Přísady rozmixujeme to jemného pyré, které pak rozprostřeme na fólii sušičky a dáme na cca 14 hodin sušit.

 

Kešu tvaroh

  • ½ hrnku kešu nebo slunečnicových semínek (případně kombinace obojího)
  • šťáva z ½ citrónu
  • trocha agáve sirupu, medu nebo jablečné šťávy

 

Přísady rozmixujeme dohladka. Krém by měl být trošku kyselý a také sladký.

 

Nádivka

  • 4-5 nastrouhaných jablek
  • hrst rozinek
  • lžíce skořice

 

Sušený plát jablečného těsta namažeme kešu tvarohem, posypeme rozinkami, skořicí a jablky. Štrúdl pevně zarolujeme, obalíme do plastové fólie a dáme na čtyři hodiny do lednice. Pak můžeme štrúdl nakrájet a podávat.

 

nahoru