by Petra Slabá
Zobrazeno: 3879

Banoffee pie aneb banáno-karamelový dort

Banoffee pie aneb banáno-karamelový dort

Máte chuť na něco speciálního?
V tomto dortu se snoubí chuť čokolády, banánů a karamelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krusta

  • 1 hrnek mandlí
  • 1 hrnek kokosu
  • ½ hrnku rozinek
  • špetka soli
  • kapka vody

Formu vyložte papírem na pečení. Přísady rozmixujte v mixéru. Krusta by se měla lepit dost na to, aby držela tvar. Vtlačte ji do formy.

Karamel

  • 1 hrnek měkkých datlí
  • špetka soli
  • pár lžic agáve sirupu
  • pár lžic kokosového oleje

Přísady rozmixujte v mixéru a rozetřete ji po ploše krusty. Krém 2 hrnky kešu ořechů ½ hrnku agáve sirupu ½ hrnku kokosového oleje ½ hrnku vody 2-3 zralé banány lžička vanilky ½ hrnku raw kakaa V mixéru rozmixujte všechny přísady, až na kakao. Když je krém jemný a napěněný, vlijte polovinu bílého krému na karamelovou vrstvu. Pak do zbytku krému přidejte kakao a dobře vše promíchejte. Vzniklý kakaový krém rozprostřete pomocí stěrky po bílém krému. Dort můžete ozdobit z vrchu mandlemi nebo lískovými ořechy. Dejte ho na 24 hodin do mrazáku. Před podáváním ho vyjměte z mrazáku, nechte ho přibližně 5 minut venku a pak ho ještě v tuhém stavu rozkrájejte do 12 kousků.

nahoru