by Petra Slabá
Zobrazeno: 4300

Banánové palačinky

Banánové palačinky

Chcete potěšit své milé nebo sebe? Tento odlehčený dezert se vám bude rozplývat na jazyku! Ovocný, osvěžující  a neskutečně lahodný.
 
Doba přípravy: 10 -15 minut
Doba sušení: asi 12 hodin
Množství: 24 palačinek

 

 

 

 

 Palačinky:

  • 2 trsy zralých banánů (asi 10-15)
  • 1 lžička skořice
  • šťáva z 1/2 citrónu nebo limetky
Poznámka: do těsta na palačinky můžete také přidat 1-2 oloupaná jablka, zbavená jádřinců (nebo jiné sezónního ovoce), případně i 1 lžíci mletého psyllia. Když je však nepřidáte, palačinky budou stejně dobré.

 Přísady rozmixujte do hladkého těsta. Pomocí naběračky tvořte na fólii sušičky palačinky o průměru 15 cm. Z těsta vytvoříte asi 24 palačinek. Palačinky sušte při teplotě 42°C přibližně 10-14 hodin, až budou suché, ale stále ohebné.

 

Krém:

  • 1 hrnek namočených kešu ořechů (případně použijte makadamiové nebo slunečnicová semínka)
  • agáve sirup
  • jablečná šťáva nebo jiné sladilo podle chuti voda podle potřeby
  • lžička vanilkového prášku nebo extraktu

Všechny přísady rozmixujte do hladkého krému.

 

Náplň:

  • nasekané jahody
  • borůvky
  • broskve
  • švestky
  • banány
  • jablka
  • hrušky nebo jiné sezónní ovoce
  • pár snítek máty

 

Palačinku potřete trochou kešu krému, posypte mátou, ovocem, zabalte a ihned podávejte. Můžete ji také polít raw čokoládovou polevou z banánů, kakaa, agáve a kokosového oleje. Bon apetit!

nahoru