by Petra Slabá
Zobrazeno: 873

Kolečka – lísková, čokoládová, borůvková

Kolečka

 


Chcete si dopřát domácí linecké kolečka nejen o vánocích nebo kupované ze supermarketu?
 
Upečte si doma své vlastní!

 

 

Lískové:

  • 140g třtinového cukru, umelte na moučkový cukr
  • 50g mletých ořechů (mandlí, lískáčů nebo vlašáky)
  • 420g bio hladké celozrné špaldové mouky
  • 250g rostlinného másla Alsan (žluté)
  • špetku vanilky
  • 120g lískových ořechů, nasekaných na hrubo

Mouku smíchejte s mletými ořechy, moučkovým cukrem, vanilkou, rostlinným máslem a vytvořte těsto. Z těsta vyválejte placku o tloušťce cca 1 cm. Z těsta vykrajujte kolečka a vtlačujte do nich z vrchu nasekané lískové ořechy. Sušeky vložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte je do zlatova.

Čokoládové:

  • 120g třtinového cukru, umelte na moučkový cukr
  • 75g kakaa
  • 430g bio hladké celozrné špaldové mouky
  • 250g rostlinného másla Alsan (žluté)
  • špetka soli
  • vegaské čokoládové pecičky (z Countrylifu)

Mouku smíchejte s kakaem, moučkovým cukrem, špetkou soli a rostlinným máslem a vytvořte těsto. Z těsta vyválejte placku o tloušťce cca 1 cm. Z těsta vykrajujte kolečka a vtlačujte do nich z vrchu čokoládové pecičky (nebo ořechy). Sušeky vložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte je do zlatova.

Borůvkové:

  • 120g třtinového cukru, umelte na moučkový cukr
  • 440g bio hladké celozrné špaldové mouky
  • 250g rostlinného másla Alsan (žluté)
  • špetku vanilky a soli
  • borůvková nebo jiná marmeláda

Mouku smíchejte s cukrem, vanilkou, solí a máslem. Vytvořte těsto. Z těsta vyválejte placku o tloušťce cca 4 mm. Z těsta vykrajujte plná kolečka a kolečka s dírou uvnitř. Sušeky vložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte je do zlatova. Po zchladnutí kolečka slepte marmeládou a nechte uležet a zvláčnět.

nahoru