by Petra Slabá
Zobrazeno: 2355

Maková bábovka

Bábovka

 

Tato bábovka je pro milovníky máku, protože představuje mák v koncentrovaném množství.
Je vláčná, není přeslazená a nejspíš vám dlouhou nevydrží, protože se po ní brzy zapráší.

 

 

 

 

 

  • 190 g třtinového cukru (příp. agáve sirupu)
  • špetka vanilky
  • 1/2 hrnku čerstvě mletého lněného semínka
  • 150 g čerstvě mletého máku
  • 180 g hladké bio celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů nebo jedlé sody
  • 200–250 ml vody (podle potřeby)
  • špetka soli
  • rostlinný tuk a kokos nebo strouhanku na vysypání formy

V mixéru zvlášť umelte mák a lněná semínka. Přidejte cukr, olej, vanilku, špetku oli, vodu, prášek do pečiva a mouku. Vše důkladně rozmixujte v mixéru nebo v míse. Nalijte do vymaštěné a vysypané formy a pečte při 160-180 °C. 

nahoru