by Petra Slabá
Zobrazeno: 1848

Mrkvovo-kokosový koláč s jablky

Mrkvovo-kokosový koláč s jablky

 
 
Jablka a mrkev koláč zvláční, dýňová a slunečnicová semínka v něm budou příjemně křupat, kokos a skořice ho provoní, rozinky a sirup ho osladí... a lněná semínka ho slepí dohromady. Jeden kousek vám rozhodně stačit nebude.
Množství: 12-20 kousků
Čas: 25 min + 30 min pečení

 

 

 

  • 4 lžíce čerstvě mletého lněného semínka
  • 200 g kokosového nebo třtinového cukru, příp. úměrné množství jiného sladidla (agáve sirup atd.)
  • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 300 g strouhané mrkve (najemno)
  • 1 jablko na kostičky
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g rozinek
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g hladké celozrnné mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • trocha vody, podle potřeby



Přísady smíchejte, přendejte do pekáče vymazaného rostlinným tukem a veganskou strouhankou. Pečte při 170-180 °C tak dlouho, až bude koláč propečený a dozlatova.

 

nahoru