by Petra Slabá
Zobrazeno: 1429

Veganské Brownies

Veganské Brownies

 
 
Smícháte pár přísad, těsto vlijete na pekáč, pečete ho 10-20 minut a výsledek je dechberoucí chuťový zážitek. 
 

 

 

 

 

 

Koláč:

  • 1/3 hrnku lněného semínka (čerstvě mletého)
  • 1 hrnek bio třtinového cukru (příp. kokosového cukru), rozmixovat na moučkový cukr
  • 2 hrnky mouky bio celozrnné jemně mleté
  • 1/2 hrnku kakaa
  • lžička prášku do pečiva (bez fosfátů nebo jedlé sody)
  • 1/2 hrnku agáve sirupu nebo jiného sirupu
  • 1/2 hrnku oleje (kokosový, slunečnicový, řepkový – nebo jejich kombinace)
  • 1/2-3/4 hrnku vody
  • (sůl, vanilka, nasekané ořechy, kousky hořké čokolády)


Poleva:

  • 2-3 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 balení agáve sirupu (malé z countrylifu)
  • pár lžic kakaa


V mixéru rozmixujte nejprve suché přísady, pak přidejte tekuté a důkladně promíchejte. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Koláč pečte při teplotě 165 °C asi 10-20 minut. Nechte ho vychladnout a zalijte čokoládovou polevou.

Variace: Koláč můžete rozkrojit a promazat meruňkovou nebo višňovou marmeládou, případně rašídovým máslem.
 

nahoru