by Petra Slabá
Zobrazeno: 1467

Rozmarýnky

RozmarýnkyTyto placky jsem poprvé okusila v Londýně a ihned mě uchvátily, protože jsou celé provoněné rozmarýnem. Produkuje je společnost Raw Health. Základem je lněné semínko a pohanka. Jedinou nevýhodou těchto placiček je délka jejich přípravy a potřeba sušičky, ve které si placky poleží až 24 hodin. Placky jsou vhodné pro cestování, místo krajíce chleba k salátu nebo je můžete připravit jako chlebíčky s pomazánkou a zeleninovou oblohou.
  • 1 hrnek zlatého lněného semínka
  • 1 hrnek para ořechů
  • 1 hrnek naklíčené a usušené pohanky
  • 1-2 mrkve hrst dýňových semínek
  • pár stroužků česneku
  • sušený rozmarýn
  • mořská sůl

V mixéru nejprve rozemelte lněné semínko. Pak přidejte para ořechy, pohanku, mrkve, rozmarýn, česnek a sůl. Všechny přísady rozmixujte. Na závěr vmíchejte dýňová semínka. Těsto rozprostřete po plátu sušičky a dejte ho sušit. Po několika hodinách plát otočte, rozkrájejte do kýžených útvarů a dejte znovu sušit. Pokud se po několika dalších hodinách plát začne rolovat směrem vzhůru, je třeba ho znovu otočit. Placky sušte při 42°C do sucha, což může trvá 12-30 hodin, podle typu sušičky, kvality surovin a tloušťce těsta.

nahoru