by Petra Slabá
Zobrazeno: 2476

Mexická salsa

Mexická salsa

K této pikantní omáčce mě inspirovala báječná a úžasná Wlasta Hlinková. Tato omáčka slavila obrovský úspěch jak u nás doma, tak mezi zákazníky Vegefestu.

 

 

 

 

 

 

  • 1 sáček sušených rajčat
  • 1 kg kapií
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 menší hrnek namočených slunečnicových semínek
  • sůl podle chuti
  • sůl podle chuti

 

V mixéru nejprve rozmixujte sušená rajčata. Poté přidejte kapie, chilli papričku a slunečnicová semínka. Vše znovu důkladně rozmixujte. Osolte podle chuti. Tuto jemně pikantní salsu můžete podávat s crudités (špalíčky syrové zeleniny), raw nebo jinými plackami. Můžete ji také podávat s cuketovými špagetami nebo k zeleninovému salátu.

nahoru