by Petra Slabá
Zobrazeno: 1951

Pizza štrúdl

 Štrůdl pizza

Porce: 7-8 kousků
Doba přípravy: 15 minut + 10 hodin sušení

 

 

 

 

 

 

 

 

Placka

  • 3-4 středně velká rajčata
  • 2 kápie nebo jiné červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • směs italského koření (oregano, bazalka, tymián, majoránka, šalvěj, rozmarýn atd.)
  • špetka soli
  • 1-2 lžíce umletého psyllia

Všechny přísady dejte do mixéru a rozmixujte je dohladka. Vzniklé pyré rozprostřete na fólii plátu ze sušičky a sušte 10-15 hodin. Plát v průběhu sušení neobracejte, zdeformoval by se.

Tvaroh

  • ½ hrnku kešu ořechů
  • ½ hrnku slunečnicových semínek
  • ½ hrnku vody
  • šťáva z ½ citrónu
  • špetka soli
  • nasekaná pažitka, nasekaná cibulka koření podle chuti (pepř, kajenský pepř, kurkuma, oregáno, bazalka atd)

V mixéru nejprve rozmixujte ořechy a semínka. Do vzniklé mouky přidejte ostatní ingredience a rozmixujte vše na raw tvaroh.

Nádivka

  • 1 hrnek mladého špenátu
  • 2 menší nastrouhané mrkve
  • 1-2 hrnky nakrouhaného raného zelí nebo kapusty (zelí osolte a ručně rozmačkejte, až pustí šťávu)
  • 1 hrnek žampiónu na plátky, zakapaný omáčkou tamari

Usušený pizza plát dejte na pracovní plochu. Rovnoměrně ho pomažte raw tvarohem. Na tvaroh rozprostřete lístky špenátu. Špenát posypte žampióny marinovanými v tamari. Vrchní část plátu posypte krouhaným zelím, spodní strouhanou mrkví. Závin zrolujte tak, aby byl utěsněný a později se nerozpadal. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte nejméně na 2 hodiny do lednice. Pak krájejte a podávejte.

 

nahoru