by Petra Slabá
Zobrazeno: 1514

Zelený salát s kardamonovo - zázvorovou zálivkou

Zelený salát s kardamonovo - zázvorovou zálivkou

S jarem dostávám vždy chuť na zelenou. Tento salát už jím denně několik měsíců a nepřestává mě bavit. Zasytí, nezatíží a uspokojí všechny mé chutě. Zelenou zeleninu obměňuji podle toho, která je právě k mání. Zálivka zůstává stejná.
Množství: 2 porce

 

 

 

 

Salát:

  • 1 menší ledový salát (nebo polovina velkého)
  • 1 hrnek špenátu
  • 1 svazek plocholisté petrželky nebo jiných bylinek (kopr, koriandr nebo pažitku)
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 1 avokádo
  • pár listů kapusty nebo čínského zelí (může být lehce podušená na páře, pokud nejste 100% na raw)

 

Zálivka:

  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce agáve sirupu (může také použít med nebo javorový sirup)
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • kousek zázvoru nasekaného najemno
  • lněný nebo sezamový olej podle chuti (nebo jiný olej, který máte rádi)
  • 1 lžička kokosového oleje
     

Všechnu zelenou zeleninu nakrájejte na kostičky nebo nasekejte na jemno (bylinky). Podle chuti a dostupnosti můžete také přidat mladý zelený hrášek, okurku, jarní cibulku nebo klíčky. Přísady na zálivku smíchejte ve skleničce a přidejte do salátu. Vše dobře promíchejte a ihned podávejte.

nahoru