by Petra Slabá
Zobrazeno: 1424

Dhal se zelím

Bábovka

 
Červená čočka po indicku se spoustou barevného a voňavého koření a krémově jemnou a sladkou zeleninou.
Když si k němu ještě připravíte rýži a zelný salát, vytvoříte tak mistrovské dílo, které vás upokojí hned na několik hodin.  

Množství: 3-4 porce

 

 

 

  • troška oleje (kokosový, slunečnicový nebo sezamový)
  • 1-2 cibule, na plátky
  • pár stroužků česneku, nakrájet libovolně  
  • kousek zázvoru, na kostičky
  • 1-2 lžíce kari koření (příp.kurkumu, římský kmín, kardamom atd.)
  • 2-3 mrkve, na kostičky
  • 2-3 rajčata, na kostičky
  • 1/2 balíčku loupané červené čočky
  • kus květáku, nakrájený na drobné růžičky
  • kus dýně, na drobné kostičky
  • lze přidat další druhy zeleniny (hrášek, cuketu, papriky, brokolice, kapusta atd.)
  • kokosová smetana (můžete vynechat)
  • sůl

Do hrnce dejte olej, cibuli, česnek, zázvor, kari koření a lehce orestujte. Poté přidejte mrkev, rajčata, sůl a propláchnutou červenou čočku. Vše zalijte vodou a nechte 10-15 minut povařit. Poté přidejte dýni (muškátovou, málovou nebo hokaido), květák a nechte vařit do měkka. Na závěr můžete přidat kokosovou smetanu. Dhal podávejte s rýží a zelným salátem (zelí, cibule, mrkev, citrón, sůl). Dhal můžete ozdobit lžičkou kokosového oleje.

nahoru