by Petra Slabá
Zobrazeno: 1243

Pohankový zelený salát

Lehký, rychlý a úžasný! Pohanka je ve spojení se šťavnatou listovou zeleninou, nasládlou podušenou kapustičkou a krémovým avokádem dokonalou kombinací chutí a textur.

Množství: 2 porce

 

 

 

 

 

  • 1 hrnek vařené pohanky (místo pohanky můžete použít vařenou quinou nebo jáhly)
  • 5-10 kousků růžičkové kapusty, osolené a podušené na pařáčku, 3-5 min
  • 1/2 ledového salátu nebo čínského zelí, na kusy nebo plátky
  • 1 avokádo, na kostičky
  • šťáva z 1 citrónu
  • kousek zázvoru, na drobné kostičky
  • umeocet nebo sůl podle potřeby
  • olej podle potřeby (kokosový, lněný nebo sezamový)
  • kus fenyklu a řapíkatého celeru, na kostičky
  • pár hrstí špenátu, polníčku, rukoly
  • koriandr nebo petrželka podle chuti
  • hrst vlašských ořechů



Všechny přísady míchejte.

nahoru