by Petra Slabá
Zobrazeno: 779

Pohanková pizza

Pohanková pizza
Když už si chcete svátečně dopřát něco speciálního, vyzkoušejte raw pohankovou pizzu.

 

 

 

 

 

 

Pohanková krusta:

  • 2 hrnky kvalitní pohanky (namočit přes noc až nabobtná, na 12-24 hodin, ráno několikrát propláchnout)
  • sůl
  • 4 lžíce lněného semínka (zlatého nebo hnědého, čerstvě rozmixovat v mixéru)
  • 1-2 cukety, nakrájet na kusy
  • 1-2 mrkve, nakrájet na kusy
  • hrst čerstvého nebo sušeného koření (oregáno, majoránka, tymián nebo bazalka)
  • sůl podle chuti
  • voda podle potřeby

    Všechny přísady rozmixujte v mixéru, až vznikne vláčné těsto. Z těsta pomocí stěrky tvořte kulaté placičky na nepřilnavé folii sušícího plátu. Krusty nechte sušit, až budou křupavé.

 

nahoru