by Petra Slabá
Zobrazeno: 5590

Jablečné nudle s mákem

Jablečné nudle s mákemMiluji mák, jablka a vlašské ořechy – typicky české přísady. Tento lahodný pokrm si připravuji buď k snídani, pokud mám chuť na něco vydatnějšího, nebo k večeři. Díky jablečné šťávě je pokrm sladší a vláčnější. Vlašské ořechy a mák se skvěle doplňují – zatímco vlašské ořechy obsahují tuky typu omega-3, mák má tuky typu omega-6.

 

Množství: 2 porce
Doba přípravy: 10-15 minut

 

  • 10 jablek (5 nastrouhaných nahrubo, 5 odšťavněných)
  • 2 menší hrnky máku
  • 2 hrsti vlašských ořechů

5 jablek zbavte jádřinců, nastrouhejte je nahrubo a rozdělte je do 2 talířů nebo misek. Zbývajících 5 jablek odšťavněte. V mixéru nebo na mlýnku umelte mák. Pár lžic suchého mletého máku dejte stranou a zbytek smíchejte s čerstvou jablečnou šťávou. Strouhaná jablka zalijte makovou kaší, posypte zbylým suchým mákem a vlašskými ořechy. Ihned podávejte.

nahoru